דני בנימין – אסטרטגיה שיווקית וייעוץ עסקי בארץ ובחו"ל

איך עורכים חזון עסקי והצהרת משימה לחברה

חזון חברה

החזון העסקי שלנו אמור לבטא ערך עליון ו/או מטרה כללית הקשורה לעולם הרחב


החזון של חברת מיקרוסופט בתחילת דרכה היה:

"מחשב בכל בית ועל כל שולחן כתיבה"


כיום החזון של מיקרוסופט הוא:

"העצמה של אנשים אחרים.  החזון שלנו הוא לחזק כל אדם וארגון ברחבי העולם כדי שהם יוכלו להשיג יותר."


חזון זה נותן ביטוי כללי מאד לשאיפות החברה מבלי להיכנס לפרטים מעשים לגבי ה-"איך". למרות שכיום די ברור שהחברה שואפת להגשים חזון זה דרך השימוש במוצרים והשירותים שלה בתחום המחשוב, ונושאים אלו יופיעו בהצהרת המשימה.

לרוב חברות מפרטות את החזון העסקי ואת הדרך בה הן מתכוונות להגשימו. אפשר לחפש בגוגל כדי להיחשף לחזון (Vision), ו/או להצהרות המשימה (Mission Statement), של חברות בינלאומיות ו/או ישראליות בתחומים רבים ובמקרים רבים שני הנושאים מופיעים יחד.


הצהרת המשימה או חזון החברה אמור להוות בסיס רעיוני וערכי שמכתיב את פעילות החברה ועובדיה כלפי פנים ואת המדיניות שלה כלפי לקוחותיה.

  1. החזון העסקי: תחילה תנסו למפות באמצעות מילים בודדות או במשפטים קצרים את החזון שלכם בקווים כלליים, כמובן בהקשר לתחום בו אתם פועלים:
    • במה אנו מאמינים?
    • מדוע אנו נמצאים בעסק שלנו?
    • מה היינו רוצים להשיג בעולם/אצל ציבור הלקוחות הכללי/כלל האנשים?
  2. המשימה: עכשיו כשנתתם ביטוי לחזון, תנסו להקיש מזה את המשימה שלכם. מה אנו צריכים לעשות בפועל כדי לחתור להגשמת החזון שהגדרנו?
  3. הערכים: בשלב השלישי תעשו רשימה של הערכים שלכם – אותם ערכים שאתם רוצים לבטא בביצוע המשימה. ערכים אלה יכולים להיות כלליים כמו אמינות או מקצוענות, או ערכים ספציפיים לתחום בו אתם עוסקים כמו השימוש בחומרים טבעיים או במחירים הוגנים.
  4. הניסוח: בשלב זה אתם מוכנים להתחיל בניסוח.
    • תחילה רצוי לחפש מילים בודדות אשר מבטאות את הערכים שרשמתם אך גם את המשימה ואת החזון.
    • בעזרת המילים שכתבתם תנסו להרכיב משפטים שכוללים גם את השימוש במוצרים, השירותים ו/או את התוכן שאתם מציעים.
  5. בקרה: תוודאו שהתוצר הסופי אכן מבטא את תמצית החזון העסקי, הדרך והערכים שלכם, שמה שניסחתם הוא מצד אחד כללי מספיק כדי לאפשר גמישות אישית ועסקית ומצד שני מוגדר מספיק כדי לספק לכם ולעובדיכם, ללקוחותיכם ולעולם כולו את מהות קיום העסק שלכם, את המטרה שלכם ואת הקווים המנחים לפעילותכם.

מאמרים נוספים:
פטנט
האם כדאי לרשום פטנט?

לא חסרים בארץ אנשים יצירתיים שממצאים מוצר או שמפתחים תהליך ייחודי או אלגוריתם חדש. על פי רוב הם רוצים להשתמש ברעיון שלהם כדי לייצר הכנסות

הודעות האחרונות

הודעות האחרונות

בלוג שיווק

דילוג לתוכן