דני בנימין – אסטרטגיה שיווקית וייעוץ עסקי בארץ ובחו"ל

איתור הזדמנויות עסקיות בחו"ל

בניית מערכת קשרים עסקיים צריכה להתבצעה על בסיס האסטרטגיה שגובשה לשוק היעד ותוך שימוש בתוכנית העבודה ובכלים שהוכנו למטרה זו. אני מעמיד לרשותכם מערכת קשרים עסקיים עניפה החולשת על מדינות רבות שהם כולם באים מתחום השיווק ומתמחים באספקת שירותים בארצות היעד באופו ממוקד ובעלויות סבירות. היתרון שלהם הוא לא רק בכך שם מדברים את השפה המקומית ומכירים את התרבות העסקית המקומית, אלא שיש להם ניסיון רב באיתור אותם הזדמנויות עסקיות שמעניינות אותכם (לקוחות, ספקים, משקיעים או שותפים פוטנציאליים). תהליך הבניה של מערכות קשרים עסקיים יכול להיות מהיר אך יכול גם לקחת זמן – הכל תלוי במוצר או בשירות, במחיר, בתחרות ובתקציבים שאתם מוכנים להשקיע.

בעלי עסקים רבים אומרים: "מה בעיה? אנו נחפש מועמדים פוטנציאליים בעזרת גוגל ונפנה אליהם." הסבר מפורט מדוע "שיטת הגוגל" היא לא טובה ואפילו מסוכנת ניתן למצוא במדריך החינמי שלי, אבל די לומר שבעזרת גוגל ספק אם בעלי עסקים אלה יגיעו למועמדים הפוטנציאליים המתאימים, והם עלוילם לבזבז זמן, ואולי גם משאבים בהתעסקות בכאלה שאינם מתאימים ואף בכאלה שעלולים להזיק להם.

רמת הקושי ביצירת קשרים עסקיים ואיתור לקוחות פוטנציאליים תלויה בין היתר במוניטין העסק, בייחודיות המוצר או השירות, בהצלחות מוכחות, בתקציב שהעסק מוכן להשקיע וכמובן בצפיפות השוק ורמת המחירים בשוק היעד

קיימות דרכים רבות להגיע ללקוחות פוטנציאליים ועבור עסקים קטנים חלק מהן יקרות מידי. כאן באים לידי ביטוי הקשרים העסקיים האישיים שלי עם מאות אנשי עסקים בארצות רבות בעולם וביכולתי לקצר ולהוזיל משמעותית את הדרך ולהגיע למועמדים פוטנציאליים באופן בלתי אמצעי. (סוג של פרוטקציה). הרעיון הבסיסי העומד מאחורי כל הדרכים האלה הוא העקרון שהשיווק הטוב ביותר זה השיווק מפה לאוזן ושהדרך הטובה ביותר להגיע לאוזנו של מקבל החלטות היא להיעזר במישהו שאמון עליו ומדבר את השפה שלו.

מהירות האיתור של לקוחות פוטנציאליים תלויה בדרך כלל בתקציב שאתם רוצים להשקיע. המעורבות האישית שלי מובטחת לכם בשלב זה וניתן באמצעותי אף להציג את המוצר ו/או את השירות שלכם בפני פורומים שונים של אנשי עסקים בחו"ל.

אחרי שאתרנו לקוחות פוטנציאליים בשוק היעד ויצרנו קשר אתם מתחיל תהליך לא פחות חשוב – של ניהול דיאלוג כדי להבין את הפוטנציאל, הרצון והיכולת של הצד השני ומשא ומתן לקשירת קשר – אם אכן החלטנו שזה טוב לנו. הרבה עסקים ישראלים מפספסים בשלב זה בגלל ההבדלים בתרבות העסקית וקורה לפעמים שמאבדים קשר טוב כי לא פירשנו נכון את הרצונות שלו או שוויתרנו על עסקה טובה כי חשבנו שהצד השני לא מעוניין. הניסיון שלי בניהול קשרים עסקיים בינלאומיים בא לעזרתכם בשלב זה, והקשרים שלי בחו"ל מאפשרים גם לקבל תמיכה מקצועית בישראל או בארץ היעד אם היא נדרשת (ייעוץ משפטי, תרגום מסמכים וכו').

רוצים לשמוע יותר על תהליך איתור קשרים עסקיים?
תקישו על הכפתור כאן ותקבעו איתי שיחה.

דילוג לתוכן